Hírek

Flashmobbal népszerűsítették a közelgő rendőr- és tűzoltónapot
2016. április 07. 18:41
Díszegyenruhás tűzoltók és rendőrök jelentek meg váratlanul csütörtök délután Budapest forgalmas közterületein – a Nyugati téren, a Blaha Lujza téren, valamint a főváros harmadik kerületében, a békásmegyeri lakótelepen. A hangszerekkel felszerelkezett egyenruhások villámcsődülete meglehetős feltűnést keltett, minthogy ez is volt a rendezvények célja, azaz felhívni a figyelmet a VI. Országos Rendőr- és Tűzoltónap rendezvényeire.
Az első két helyszínen, a Nyugati téren és a Blaha Lujza téren hagyományőrző ruhákban járőröző rendőrök sípszavára jelentek meg a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának tagjai. A szintén díszegyenruhás tűzoltók több zeneszámot is előadtak a forgalmas helyszíneken. Térzenét és néhány mai slágert is játszottak, miközben hagyományőrző tűzoltók osztották az április 23-i tűzoltónap programját tartalmazó szórólapokat a járókelőknek. A Blaha Lujza téren a tűzoltók mellett a készenléti rendőrség zenekara is részt vett a programokban. A békásmegyeri lakótelepen pedig a készenléti rendőrök tartottak dinamikus bemutatót.

A tűzoltók és rendőrök programja nagy feltűnést keltett az egyes helyszíneken, a járókelők tapssal fogadták a rögtönzött előadásokat. Néhány percre még a forgalom is lelassult, hiszen a látványos előadás az autósok figyelmét is magára vonzotta.Foto:
Jóri András - BM OKF
Video: FKI Videocsoport
Vissza

 

Kapcsolódó információk: