Újraindul az élet a Katasztrófavédelem Központi Zenekaránál is

2020. június 23. 12:09

A koronavírus visszahúzódni látszik. Az emberek bátrabban közlekednek az utcán, sétálnak a parkokban, kávéznak a vendéglátóhelyek teraszain. Lassan visszatér a hónapok óta várt megszokott élet.

A zenekar kijárási korlátozás alatt készített Szent Flórián napi megemlékezés klipje bejárta az országot. Tettük a dolgunkat a bezártság napjaiban is. Az egyéni gyakorlás egyhangú napjai után a kvartett-formáció igazi felüdülést jelentett. Ezt is tükrözi a film. A bezárt lélek szárnyalását, a hangokon keresztül a hallgató felé.  A zenész azért gyakorol, hogy gondolatait, érzéseit meg tudja mutatni, át tudja adni a közönségnek. Ezzel érzelmeket generál. Mindenki a saját szubjektumában átéli ezt. A hangok képpel párosulva további élményanyagot nyújtanak. Talán ez a komplexség, amely a kisfilm sikerét meghozta. Nagyszerű, hogy a fenntartóinktól minden támogatást megkaptunk, nekünk csak a zenei tudást kellett adnunk. Feladatunk, hogy további zenei élményekkel gazdagítsuk a 150 éves múlttal bíró szervezet vezetőit és személyi állományát. A négy fős kisegyüttes előadásában hallhatja, illetve a képek segítségével újra láthatja a közönség egy sok száz éves melódia rendhagyó feldolgozását.

Most, hogy már újra együttes formájában próbál a zenekar, az új kihívások új produkciók létrehozására késztetik a Katasztrófavédelem Központi Zenekarát. 

 

Szöveg: Kiss Zoltán