Bemutatkozás

Ma a zenekarnak 25 tagja van, és a magyar történelmi, illetve közép-európai fúvószenekari hagyomány szellemében tevékenykedik. Részt vesz különböző tűzoltó rendezvényeken, ünnepeken, fúvószenekari fesztiválokon, mint menetzenekar. A főváros és az ország idegenforgalmi nevezetességei, mint például a Halászbástya, a Margitsziget, a Budai Vár, a Hősök tere, a Nyugati pályaudvaron Orient Express helyszínként szolgálnak a zenekar fellépéseihez.

A zenekar tagjainak zenei felkészültsége lehetővé teszi, hogy igényes hangversenyműsorral szerepeljen. Így a teljes fúvószenekari repertoár játszására is alkalmas. A klasszikus magyar szerzők - Erkel, Liszt, Kodály - közismert művein kívül a kortárs zeneszerzők műveit is előszeretettel veszi műsorára ugyanúgy, mint a népszerű operettet, musicalt, tánczenét. Legújabban, mióta könnyebben hozzáférhetőek a modern nyugat-európai, észak-amerikai művek kottái, ezeket is szívesen játsszák.

A hivatalos szolgálati fellépéseken túl, ha azokkal nem ütközik, külső cégek, társadalmi szervezetek számára is szolgáltat zenekari műsort a mindenkori piaci áron.

Katasztrófavédelem