Megkezdte működését a Sellyei Katasztrófavédelmi Őrs

2014. március 06. 16:47

A március ötödikén ünnepélyesen átadott sellyei katasztrófavédelmi őrs avatásának alkalmából mondott ünnepi beszédében dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója részletesen szólt a katasztrófavédelem két éve indított őrsprogramjáról.

A főigazgató után Sellye polgármestere szólt a megjelentekhez. Nagy Attila elmondta, hogy a néhány hónapja kezdődött munka meghozta az eredményt, az őrs megkezdi működését, ezen eredmény mögött pedig sok-sok ember munkája áll. Tűzoltónak lenni megbecsült hivatás hazánkban, ez Sellyén sem lesz másként – fogalmazott a városvezető.

A köszöntők után Baranya megye katasztrófavédelmi igazgatója, Mácsai Antal mk. tű. ezredes emlékplakettet adott át Sellye polgármesterének. Ezt követően a Kiss Géza Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felső tagozatosai adtak ünnepi műsort, majd a történelmi egyházak képviselői megszentelték az őrs épületét és megáldották az ott szolgálatot teljesítő tűzoltókat. A nemzeti színű szalag átvágásával végül az országos katasztrófavédelmi főigazgató és Sellye polgármestere ténylegesen is átadta az őrsöt.

A Katasztrófavédelem Központi Zenekara előadásában felhangzó Himnusz és a Szózat foglalta keretbe az ünnepséget.