Zeneszótól volt ma hangos a belváros

2015. március 24. 16:40

Akik a ma déli órákban az ötödik kerületben sétáltak, különös, de szemnek és fülnek egyaránt élvezetes akciónak lehettek részesei. Az egy hónap múlva, a Városligetben megrendezendő Rendőr- és Tűzoltónap promóciója érdekében ugyanis flashmobot szerveztek.

KatasztrófavédelemA Készenléti Rendőrség Zenekara a Katasztrófavédelem Központi Zenekarával közösen a József nádor térről indult el hangos zeneszóval, a járókelők, az ott élők és dolgozók nagy meglepetésére. A Hagyományőrző Rendőrszázad is részt vett a rendkívüli eseményen, korhű ruhába öltözött lovasrendőrök zárták a zenekarok sorát. A szokatlan menet a Dorottya utcán át a Duna-korzó felé folytatta útját, miközben szintén korhű ruhába öltözött tűzoltók szórólapokat osztogattak a járókelőknek az április 25-i városligeti rendezvényről.

A zenés felvonulás a Belügyminisztérium épülete mellett elhaladva, a Zrínyi utcán át a Szent István térre, a Bazilika elé ért, miközben a menetet végig kíváncsi emberek tömege követte. Kattogtak a fényképezőgépek és sajátos látványt nyújtottak a magasba emelt okostelefonok is, amelyekkel tulajdonosaik a zenekarokat és a lovasokat fotózták. Sok külföldi turista a rendőrség és a katasztrófavédelem jelen lévő munkatársaitól érdeklődött, mi ez az akció, mit is lát éppen.

A zenekarok a Bazilikánál még két zeneszámot játszottak el együtt, majd látványos elvonulással fejezték be a rendhagyó eseményt, a jelenlévők hálás tapsának kíséretében.




Fotó:
Lénárd Tamás
Video: FKI Videoszolgálat