Fúvószenekari fesztivállal ünnepeltek a Rendvédelmi Zenekarok

2016. április 27. 15:29

Mozgalmas, fellépésekben bővelkedő hétvégével ünnepelte a Katasztrófavédelem Központi Zenekara a Flórián napot.

 
A hagyományoknak megfelelően április 23-án Budapesten rendőrök és tűzoltók közös rendezvényeken emlékeztek meg védőszentjeikről.
  
Az ünnepi rendezvények sorozata már április 22-én elkezdődött. A belügyi és a katasztrófavédelmi központi ünnepségek után a zenekar csatlakozott a Rendvédelmi Zenekarok II. Nemzetközi Fesztiválján résztvevő zenekarokhoz. A fesztiválon a külföldi meghívottak mellett a Készenléti Rendőrség Zenekara is jelen volt. A zenekarok április 22-e délutánján színes térzenével köszöntötték a Sándor-palota előtti térre, valamint a Szent István térre ellátogató érdeklődőket.
 
Szombat reggel a hat zenekar felvezetésével kezdődött meg a hagyományos városligeti rendvédelmi majális. A zenekar az ünnepélyes megnyitót követően vidám zenével köszöntötte a Katasztrófavédelem munkatársait és családtagjait a „Tűzoltó réten”.
 
Az ünnepi hangulat megkoronázásaként szombaton este került megrendezésre a Rendőr- és Tűzoltó napi Gálaest és Díszvacsora a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. A zenekarok köszöntötték a rendezvényen résztvevőket, valamint a 2016. évben az év rendőre és az év tűzoltója díj elnyerőit.
 
A Rendőrség és a Katasztrófavédelem zenekarai mellett a programon résztvevők meghallgathatták az osztrák, szlovák, cseh és lengyel kollégák széles zenei palettát felvonultató ünnepi műsorát.
 
 
A díszvacsorát megelőzően Országos Rendőrfőkapitány úr a zenekarok vezetői számára átadott tárgyjutalommal tette emlékezetessé a 2016. évi Rendvédelmi Zenekarok II. Nemzetközi Fesztiválját.
 
 
 
 
Dóra László
Foto: Jóri András - BM OKF