Vírushelyzet előtt és után

2020. szeptember 03. 15:02

Ez év nyarán talán a nap sem a megszokott módon sütött.

A Zenekar szabadsága is másként alakult, mint az elmúlt években. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kibocsátó ünnepségén való részvétel után még a KOK kibocsátó ünnepségén szerepelt, majd a 150 éves tűzoltóság megalakulása tiszteletére szervezett futóversenyen szórakoztatta az együttes a résztvevőket és az érdeklődőket.

A pandémia az egész világ életére befolyással bír, így az évtizedes rendezvények is elmaradtak. Nem volt ez másként a Duna Karnevál rendezvénysorozatával sem, amely évtizedek óta Magyarország hagyományőrző nemzeti gyökereket felvonultató fesztiválja. Ez évben augusztus 22-én a Budai Vár Oroszlános Udvarában Trianon 100. évfordulójára emlékezve, a magyarság országhatárok feletti összetartozását hirdetve valósult meg az előadás. 
A gálaműsorra érkező vendégeket a Zenekar történelmi indulókból összeállított muzsikája fogadta. 

Idén ünnepelte fennállásának 145 éves évfordulóját a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A Zenekar térzenével, felvonulással és a veszprémi tűzoltó laktanyában tartott ünnepségen rövid műsorral emlékezett meg az évfordulóról.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szeptemberi tanévnyitó ünnepsége egyértelműen az őszi évad kezdetét jelzi. Az állami vezetőket is felvonultató rendezvényen szigorú egészségügyi előírásoknak megfelelő ülésrendben elhelyezkedő közönség nagy tapssal fogadta a magyarországi ősbemutató darabot megszólaltató együttest.

A Zenekar reméli, hogy a vírushelyzet okán nem maradnak el a várt őszi fellépések.

Szöveg: Kiss Zoltán