Hírcsokor

2021. szeptember 22. 11:27

A zenekar aktuális feladatai

 

A Katasztrófavédelem Központi Zenekara az éves szabadságról visszatérve több rendezvényen is részt vett, melyekről hírcsokorba szedve adunk tájékoztatást.

 

2021. szeptember 2-án a pápai tűzoltóság ünnepelte 150. évfordulóját. A Katasztrófavédelem Központi Zenekara ez alkalomból térzenét adott a város főterén, majd az ünnepség résztvevőit menetben vezette a Jókai Mór Művelődési Központba. Az ünnepi állománygyűlésen, és a „150 éves a tűzoltóság” kiállítás megnyitóján a zenekar kvintettje működött közre. A rendezvény elöljárója dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes volt.

2021. szeptember 3-án került megrendezésre a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója versenye. A Katasztrófavédelem Központi Zenekara a záró ünnepségen és eredményhirdetésen működött közre, emelve az ünnepi hangulatot. A résztvevőknek és a díjazottaknak ezúton is gratulálunk.

2021. szeptember 4-én Rákóczifalván ünnepélyes avatás során került átadásra a rákóczifalvai polgárőrök és önkéntes tűzoltók új székháza. Sajnálatos módon megálmodója Dr. Hoffmann Imre tű. altábornagy, helyettes államtitkár úr már nem élhette meg a székház átadását. Emlékezetére a település önkormányzata emlékszobát rendezett be a székházban, és az avató ünnepségen az új épület a Dr. Hoffmann Imre Egyesületi Székház nevet kapta.

2021. szeptember 5-én a Katasztrófavédelem Központi Zenekara Csornára kapott meghívást. A Csorna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete szervezésében a művelődési központban a helyi tűzoltóság 140 évét bemutató kiállítást színesítettük koncertünkkel. A zenekar műsorra tűzte többek között az elmúlt 150 évben íródott tűzoltó indulókat is, ezzel köszöntve a csornai tűzoltókat, és tisztelegve a közös tűzoltó hagyományok előtt.

Szöveg: Kovács Jenő tű. százados

Fotó: Márta Attila tű. őrmester