Nemzetközi Tűzoltóverseny Szombathelyen

2022. június 22. 08:13

Erejüket és tudásukat mérték össze a lánglovagok.

2022. 06. 17-én reggel fél kilenckor kezdődött a 2022. évi „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóverseny a város főterén. A nyitóbeszédet dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere és dr. Bognár Balázs tü. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tartotta. Elhangzott: a versenynek most először ad otthont Szombathely, azon belül is a Fő tér.

A horvát, osztrák, román és szlovák indulók mellett az ország minden megyéjéből érkeztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók. A szervezők a megmérettetésre kilátogató nézőknek is kedveskedtek különböző programokkal. Amellett, hogy testközelből követhették végig a versenypálya izgalmait, szurkolhattak a tűzoltóknak, kipróbálhatták a füstsátrat, de a gyermekek részére is szerveztek foglalkoztató programokat.

A Katasztrófavédelem Központi Zenekara a verseny zárásaként térzenét adott a város főterén a versenyre kilátogató nézőknek, valamint az eredményhirdetés, és a záró ceremónia alatt működött közre.

Szöveg: Kovács Jenő tű. szds.

Fotó: Bonyhádi Zoltán