Szent Máté Napi XIV. Fúvószenekari Fesztivál

2022. szeptember 27. 08:56

A Katasztrófavédelem Központi Zenekara idén is részt vett a Szent Máté Napi XIV. Fúvószenekari Fesztiválon 2022. szeptember 16-án

 

 

A hagyományosan szeptember második felében rendezett térzenei koncert helyszíne idén a Szent István Bazilika előtti tér helyett a Kossuth tér volt. A fellépők a Magyar Honvédség Budapest Helyőrség Zenekara Nagy Zsolt honvéd őrnagy vezetésével, a Készenléti Rendőrség Zenekara Stein Ferenc rendőr alezredes vezetésével, a Pénzügyőr Zenekar Nyers Alex pénzügyőr alezredes vezetésével, és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara Dóra László tűzoltó alezredes vezetésével. A zenekarok zenélve, egyenként vonultak be a környező kis utcák felől, és foglalták el helyüket a téren. A Himnusz után - melyet Kapi-Horváth Ferenc pénzügyőr ezredes, vezető karmester dirigált - a karnagyok felváltva vezényelték az összességében 90 tagot számláló összevont zenekart. 

 

A műsoron népszerű komolyzenei művek, illetve könnyedebb zenedarabok váltották egymást. A teljesség igénye nélkül elhangzott Cesarini: Festival Fanfare, Seregi Artúr: Szent István induló, David Arnold: A függetlenség napja, John Williams: Symphonic Marches. A nézők között nagy sikert aratott Kodály Zoltán: Toborzó a Háry János daljátékból, melyet Dóra László alezredes vezényelt. 

 

A koncerten a karnagyok emléklapot vettek át Vágujhelyi Ferenc államtitkár, NAV elnök úrtól. A rendezvény fővédnöke Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke volt.

Szöveg: Kovács Jenő tű. százados

Fotó: Szalóky Béla r. alezredes