Tűzoltólaktanya átadás Pécsen

2022. november 14. 10:05

Ünnepélyes keretek között október 27-én átadták Baranya megye legújabb tűzoltólaktanyáját.

A Tüzér utca és a Megyeri út csomópontjában lévő ingatlanba a pécsi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság egy része költözik, két gépjárműfecskendő, egy műszaki- és egy magasból mentő szer bázisa is egyúttal.

 

Modern technológiai megoldások, a készenléti állomány munkáját támogató belső kialakítás, korszerű, tágas ügyféltér, energiahatékonyság jellemzi Pécs új laktanyáját, amelynek átadóján dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Horváth Zoltán főispán és dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot.

 

Ünnepi beszédében a főigazgató elmondta, a projekt célja az volt, hogy Pécs olyan súlyponti helyén épüljön laktanya, ahonnan jelentősen rövidebb idő alatt elérhetőek a káresetek. A város újabb részei, a többemeletes épületek kiemelt figyelmet érdemelnek. A laktanya az ország két jelentős városrésze, az uránvárosi és a kertvárosi lakótelep között épült fel, az ott élő több tízezer emberhez juthatnak el a tűzoltók az eddiginél jóval rövidebb idő alatt.

 

Az ünnepélyes átadóra érkező vendégeket a Katasztrófavédelem Központi Zenekara térzenével fogadta, majd a rendezvény zenei kiszolgálását biztosította.

Szöveg: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Szőke Péter BM OKF