Idén is várták a fővárosi tűzoltók a legkisebbeket a Nyitott Szertárkapuk program keretében

2024. május 27. 13:49

Az országos  gyermeknap keretében a főváros tizenhat tűzoltó laktanyája és katasztrófavédelmi őrse is várta azokat a legkisebbeket, akik közelről szeretnének megismerkedni a tűzoltói hivatás mindennapjaival. A fővárosban több ezer gyermek és szüleik látogattak el a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokra és az önkéntes tűzoltó egyesületek szertáraiba.

A X. kerületi gyermeknapot Iszlai Mariann tűzoltó alezredes a humánszolgálat-vezetője nyitotta meg. Az alezredes asszony beszédében kiemelte, hogy a gyermeknapon túl évente több alkalommal keresik föl a családok, óvodás- és általános iskolás csoportok az igazgatóság laktanyáit. Ezek az alkalmak is lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyerekek és szüleik közvetlen közelről ismerkedjenek meg a tűzoltói munkával és a tűzoltó-hivatással – tette hozzá. 

A X. kerületi Hivatalos Tűzoltó-parancsnokságon a szertár előtti téren a tűzoltó gépjárművek mellett korabeli járművet is megnézhettek az érdeklődők. 

Délután négy óráig folyamatosan érkeztek a családok a tűzoltó szertárakba. A hivatásos tűzoltóságok mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek is részt vettek a programokban. A laktanyákban – a gyerekek legnagyobb örömére – naponta többször próbariasztást is végeztek. A villámgyors készülődés és a tűzoltóautók szirénájának hangjai nem csak a gyermekeket, de szüleiket is éppúgy lenyűgözték. 

Szöveg: BM OKF/FKI

Fotó: FKI