Éjszaka a múzeumban...

2024. június 24. 14:20

2024. 06. 22-én került megrendezésre a múzeumi élet egyik fő eseménye, a Múzeumok Éjszakája. Intézményünk idén is részt vett a programon. Hónapokig tartó előkészületek után, délután 5 órakor végre kinyíltak a kapuk és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara előadásával kezdetét vette a rendezvény.

Látogatóinkat kül- és beltéri programokkal egyaránt vártuk. A nagy melegben a vizezés kimondottan jól esett mindenkinek. A kicsik a habozásban és a tűzoltásban lelték nagy örömüket a játékok és a kézműveskedés mellett. A nagyobbak örömmel próbálták ki a fecskendő szimulátort és a különleges élményt ígérő füstsátrat. Az állandó programok mellett mentőkutyás bemutató, hagyományőrző bemutatók, tárlatvezetések színesítették az estét.

A megfáradt látogatók az olvasósarokban, illetve az időszaki kiállítások megtekintése közben pihentek. Az egy nappal korábban megnyitott művészeti kiállítás lenyűgözte és alkotásra inspirálta az érdeklődőket. A kiállított tűzoltókészülékek között számos különlegességet láthattak a látogatók. Az előtérben felállított kamara kiállítás a tűzoltók eszköztárával ismertette meg az érdeklődőket. A legbátrabbak kipróbálhatták a debreceni diáktűzoltók nagybotját, a gerundiumot. Külön örömünkre szolgál, hogy több gerundium oklevelet is kiállíthattunk az est folyamán. 

Felnőtt látogatóink örömmel töltötték ki a múzeumi kvízeket, melyekkel észrevétlenül bővítették tovább tudásukat. A füstsátor mellett a polgári védelem különleges és kissé titokzatos eszköztárába nyertek betekintést az érdeklődők. 

Szöveg: Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

Fotó: Katasztrófavédelem Központi Múzeuma